Summer food; grilled pizza

 Ladies and gentlemen; it's time to start series of summer food. This Martha Stewart's pizza is made on barbeque; no oven needed. This fun fingerfood slices serve well also as appetizer while you are barbequing the main course.

Grilled Pizza with Fontina and Arugula

  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for drizzling
  • basic pizza dough 
  • 1 pound fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella cheese, thinly sliced or grated
  •   freshly ground pepper
  • 1/2 cup baby arugula
Preheat grill to medium. Brush a rimmed baking sheet
with 1 tablespoon oil. Using your hands, stretch dough into
a 10-by-12-inch rectangle on baking sheet. Lightly brush top
of dough with remaining tablespoon oil. Fold in half.
Gently transfer dough to grill, and unfold to lay flat. Cover,
and grill until underside is golden brown, 3 to 4 minutes. Using
a pizza peel or wide spatula, flip crust. Top with cheese. Cover,
and grill until bottom of pizza is golden brown and cheese
melts, 3 to 4 minutes more.

Transfer to a cutting board. Season with salt and pepper.
Top with arugula, and drizzle with oil. Cut into squares

Hyvät naiset ja herrat (ilokseni olen huomannut saaneeni myös muutaman mieslukijan, tervetuloa mukaan!); on aika siirtyä kesän mökkiruokien pariin. Grillissä syntyy myös pizzaa, uunia ei tarvita. Tämä Martha Stewartin ohje käy myös alkupaloiksi, pizzapaloja voi napostella muuta ruokaa grillaillessa.

Grillattu pizza fontinan ja rucolan kera

2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä, plus lisää pirskotteluun
     peruspizzataikinaa
    500 g puolipehmeää juustoa (fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella tms) ohuina viipaleina
     vastajauhettua pippuria
     1 ruukku rucolaa
Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele  leivinpellille tai paksulle foliolle
1 rkl öljyä. Kauli taikina pellille. Kevyesti sivele pohja ruokalusikallisella öljyä. Taita kahtia.

Varovasti siirrä taikina grilliin ja avaa se tasaiseksi. Sulje grillin kansi
ja grillaa kunnes alapuoli on kullanruskea, 3-4 minuuttia. Käännä pizzapohja lastalla. Paista pari minuuttia lisää. Lisää juusto pohjan päälle. Sulje grillin kansi kunnes juusto on sulanut ja grillaa kunnes pizza
pohja on kullanruskea ja juusto sulaa, n.  3-4 minuuttia

Siirä leikkuulaudalle. Mausta  pippurilla.
Ripottele rucola pizzan päälle ja pirskottele öljyllä. Leikkaa paloiksi.

Foodie weekend at countryside

We spent a weekend with friends at countryside, but still very close to Helsinki, eating well and planning our July trip to New York.

Vietimme viikonlopun ystävien luona maaseudula, mutta silti hyvin lähellä Helsinkiä. Söimme hyvin ja suunnittelimme tulevaa New Yorkin matkaamme.

We stopped to admire the mares and their foals nearby our friends house. I have worked at horse stables when I was younger, so I am always interested to see horses. One of the mares had heavy gear against mosquitos.

Ennen ystävien pihaan kurvaamista pysähdyimme hetkeksi katsomaan lähilaitumen tammoja ja pikkuvarsoja. Entisen hevosenhoitajan sydäntä lämmitti... Toinen tammoista oli varustettu hyvin hyttysiä ja paarmoja vastaan.
The flowers on their yard were blooming.
Heidän pihansa kukki heleästi.
Food was plenty and delicious. Our hosts barbequed steaks and hamburgers, I made grilled pizza (recipe here).

Ruoka oli herkullista ja sitä oli runsaasti. Isäntäväkemme grillasi pihvejä ja hampurilisia, minä tein grillipizzaa (resepti täällä) ja siippa oli tehnyt mehevää jauhotonta suklaakakkuaan, joka nimettiin Maailman Parhaaksi Suklaakakuksi viikonlopun aikana...

Restaurant review; Antiokia Atabar

 
I love Turkish food. My favorite Turkish restaurant in Helsinki is Antiokia Atabar, so I was delighted to find 50% discount coupons to eat either meatballs or falafels in City Deal for Antiokia Atabar a while ago. The coupons were expiring in Mid June, so we went to the restarant last week. When we were ordering, I fund out that I had taken only one coupon with me.

Anyhow, we ordered of falafels and mixed grilled meats. Everything was good as usual. Restaurant has goodf food, good prices, it is not a place for a really festive dinner, but a great place to have a relaxing dinner. Our young waitress was a bit confused and asked us severla times if we had ordred, received food, received check and also if we had paid already but we found that more amusing than annoying...

As we had the second pre paid discount coupon left, we returnded few days later. This time they had a private event upstairs, so we sat downstairs. Again food was very good, we shared juicy Turkish meat balls and lamb stew. We always love when the owner comes to serve, he always says "Yes please" to most everyhing; when he is handing out the menus, taking orders or serving the meal...

Turkkilainen ruoka on suosikkejani. Antiokia Atabar on suosikkini Helsingin turkkilaisista ravintoloista, joten olin ilahtunut, kun löysin City Dealista 50% alennuskupongit Antiokia Atabarin lihapulla-annokseen tai falafeleihin. Kuponkien käyttöaika oli umpeutumassa kesäkuun puolessa välissä, joten kävimme viime viikolla ravintolassa. Kun olimme tilaamassa, tajusin, että mukanani oli vain toinen kupongeista. Tilasimme siis yhdet falafelit ja normaalilistalta lajitelman grillattuja lihoja.

Kaikki oli hyvää niinkuin aina. Ravintolassa on hyvä ruoka ja kohtuulliset hinnat, se ei ole ravintola jonka valitsisin todelliselle juhlaillalliselle, mutta miellyttävä paikka rennolle ruokailulle ja erinomainen vaihtoehto persoonattomilel ketjuravintoloille. 

Nuori tarjoilijamme oli hieman sekaisin; hän kysyi bongausvihkoaan kiivaasti selaten monta kertaa joko olimme tilanneet, olimmeko saaneet ruoan, olimmeko saaneet laskun  ja lopulta olimmeko maksaneet laskun. Mielestänme hän oli kuitenkin enemmän huvittava kuin ärsyttävä.

Koska toinen etukäteen maksetuista kupongeista oli käyttämättä, palasimme tällä viikolla takaisin. Yäkerrassa oli yksityistilaisuus, joten istuimme hämyisässä alakerrassa. Ruoka; lihapullat ja lammasruukku olivat oikein meheviä. Iloksemme ystävällinen omistaja tarjoili meille, meitä aina naurattaa kun hän toteaa kaikkeen "Yes, please"; ojentaessaan ruokalistoja, ottaessaan tilauksia ja tuodessaan annoksia pöytään. Tämä pikku "erikoisuus" vain lisää paikan miellyttävää persoonallisuutta.