Blog challenge

Sain Marialta Pinkki työhuone-blogista haasteen kirjoittaa kymmenestä viime vuoden parhaimmasta, hauskimmasta, ihanimmasta tai kamalimmasta mutta mieleenpainuvimmasta muistosta ja tapahtumasta vuodelta 2011.

I received a challenge from Pinkki työhuone blog to tell about ten worst or best things during last year.


Aloitetaan "kamalimmista"; mitään erityisen kamalaa ei onneksi viime vuonna sattunut. Edellinen vuosi oli raskaampi.

No, talvi oli pitkä, enkä ole mikään talvifani... Viime talvena tolkuton lumen tulo oli rasittavaa eikä kevät näyttänyt saapuvan koskaan....

Let's start with the worst. Fortunately nothing really horrible happened last year. The year before that was harder.

Well, winter was very long... I am not very fond of winter. It seemed to snow endlessly last winter and it felt like spring would never arrive.


Ruokamuistot tuntuvat olevan päällimmäisenä. Helmikuussa pääsin työmatkalla Pariisissa syömään Le Comptoiriin.

Many of my highlights of the past year seem to be related to food...

In Febryary I had a great dinner in Paris at  Le Comptoir.

6. hääpäivää vietettiin Aito-ravintolassa.

6th wedding anniversary we celebrated at restaurant Aito.


Vappua vietimme hyvien ystävien kanssa maittavan ruoan ja kuohuvan kera.

May Day we celebrated with good friends.

Kun kevät viimein saapui, ihailin kotikadun kukkivia puita. Olin suorastaan lapsellisen iloinen kun ne vihdoin puhkesivat kukkaan.

Finally spring came along blooming trees.



Ravintolapäivä toukokuussa ihastutti, kävimme testaamassa monta "ravintolaa".

We loved "Restaurant day" in May and tested many pop up "restaurants" that day.




Kesäkuussa vietin ylityövapaaviikkoa ja kiertelin Helsingissä kuin turisti.

In June I had a week off and I enjoyed Helsinki like a tourist.



Kesäkuussa appivanhempieni luo saapui nuoria uuhia kesälaitumelle.

In June over 30 young sheep came to my in laws land for the summer.





Yksi kesän kohokohdista on ehdottomasti Fiskarsin & Billnäsin-retki, yhdistämme antiikkimarkkinat ja picnicin. Sääkin on aina suosinut.

One of the highlights of the sumemr is absolutely  a day trip to Fiskars & Billnäs.



New Yorkin matka oli varmaankin koko vuoden kohokohta. Ikuinen suosikkikaupunkini, josta löytyy aina uutta.

Trip to New York was The Hightlight of the year. My favorite destination; always so many new things to discover!


Elokuussa juhlittiin rapukautta.

In August we celebrated crayfish season.




Elokuun Ravintolapäivänä kiertelimme taas monessa paikassa nauttimassa tämän hauskan ruokakulttuuritapahtuman annista.

On August Restaurant Day we visited several places in Helsinki and enjoyed the fun food culture event.




Syyskuussa olin jälleen yhdistetyllä työ- ja viikonloppumatkalla Pariisissa.

In September I was in Paris for business and pleasure.




Syyskuussa Tarmo seurusteli lampaiden kanssa.

In October Tarmo played with sheep.




Marraskuussa minä ja Mariia olimme Ravintolapäivässä mukana.

In November I and Mariia were pop up restauranteurs.




Joulahjaksi suloinen Siippa osti ihanan laukun.

For Christmas my dear Husband bought a lovely weekender.

Tässä taisi tulla jo enemmänkin kuin kymmenen kohokohtaa vuodesta... Paljon muutakin kivaa tapahtui, blogia selaamalla löytyy lisää.

Ok, I mentinded more than ten events from last year, actually so much more also happened. Read my blog to find out more.

Restaurant review; Senaatin Hiili brunch in Helsinki

Sunnuntaina äänestyksen jälkeen suuntasimme Kluuviin ravintola Hiileen brunssille.
After we had vote in the presidential election on Sunday, we headed to restaurant Hiili for a brunch.

Olimme ensimmäiset asiakkaat, joten saatoimme rauhassa tutkia (ja kuvata) brunssipöydän antimia.We were the first customers, so we could take our time to check (and photograph) the buffet table.

Buffetin antimet olivat raikkaita ja korkealaatuisia, buffaa myös täydennettiin säännöllisesti. "Terveysshotit" olivat herkullisia, mutta smoothie-shottien niin koostumus oli niin paksu, että juoma ei ensin ollut tulla pullosta, ja sitten se jo purskahtikin voimalla pikku lasiin.


Buffet table was filled with fresh and high quality foods, dishes were also refilled frequently.
The "health shots" were delicious, but the healthy smoothie was so thick, that first it was difficult to get it out of the bottle and then it bursted out in full force.

Pääruokana oli Eggs Benedictine, Eggs Florentine tai Eggs Royal (lohella) ja erilaisia purilaisia. Nämä toivatkin raskaampaa vastapainoa raikkalle buffetille. Jälkiruoaksi oli vielä  juustoja, kakkuja ja hedelmiä ja marjoja. Brunssilla pärjäsi koko päivän, se jäi illalla nautitun vesimeloonisalaatin  lisäksi päivän ainoksi ateriaksi.

Sisustus oli pelkistetty, asiakkaat olivat "nuoria kaupunkilaisia", kuten brunsseilla näköjään yleensäkin. Jälleen kerran nelikymppiset olivat vanhimpia asiakkaita...

Brunssin normaalihinta oli 25 €, jolle sai mielestäni hyvää vastinetta. Olin ostanut jostain nettidiilistä 50% alennuksella brunssin Siipalle joululahjaksi, joten meille se oli vieläkin edullisempi. Tänne voisin tulla brunssille uudestaankin.

Main course was a choise between Eggs Benedictine, Eggs Florentine, Eggs Royal and different burgers. These options were quite heavy, so it was good that the buffet was fresh and light.
There were cheeses, fruits and berries and cakes for dessert.

Interior was minimal and patrons mainly "cool young city people". Oce again us "forty somethings" were the eldest customers...

The list price for the brunch is 25 €, but I had bought ½ price wouchers, so it was a very good deal for us.
Here I could come again for the bruch.

Happy Chinese New Year


Voimakkaan ja rohkean Lohikäärmeen vuosi alkaa tänään ja luvassa on vanhoista, aikansa eläneistä kaavoista irtautumista, oikein ajoitettua riskien ottamista sekä ilman odotuksia uusille mahdollisuuksille avautumista. Lohikäärmeen vuotta juhlittiin myös Helsingissä.

Year of the Dragon starts today, there were celebrations also in Helsinki on Sunday.
 Expect this to be a very energetic year, filled with optimism, power and entrepreneurship.

Ilma oli kostean hyytävä, joten juhlijat pukeutuivat lämpimästi.
It was cold, so warm clothing was necessary.



Perinteinen ja kansainvälinen Suomi rinnakkain.




It was the presidential election day, so Finnish flags and Chinese lanterns were placed side to side.


Perinteinen jääveistostaito sopii suomalaistenkin lajiksi.
The traditional Chinese ice sculptig  can easily be mastered by Finns as well.


Myös tämä karvainen kaveri oli tullut juhlimaan "Kevätjuhlaa".

This furry fellow wa also celebrating the "Spring festival".


Pekingiläiset taikurit olivat viihdyttäviä.
The Chinese magicians were entertaining.

Vuoden elementti on vesi, joka tuo Lohikäärmeen vuoteen myös avoimuutta haasteiden kohtaamiseen ja tyyntä keskittyneisyyttä.

The year is of water dragon, which means that even the most powerful will give a patient hearing to the weaker, and will try to see through their point of view. Better alliances and decision will take places.