Harmaan sävyjä * Shades of grey

 

 
 




Harmaasta on yht'äkkiä yllättäin tullut uusi lempivärini; harmaana löytyy niin neuleita, t-paitoja, kaulahuiveja, neuletakkeja, pipo, farkut... miltei mitä vaan! Suoranaista väri-ilottelua ikisuosikkiin mustaan verrattuna!

Pariisistakin ostin harmaata; veneaukkoisen puuvillaneuleen, pitkähihaisen t-paidan kotikäyttöön verkkareiden seuraksi ja "luksushupparin" Design By Loftista. Olin jo syksyllä katsonut kashmir-mohairneulehupparia, mutta silloin hinta oli liian suolainen. Nyt huppari oli kolmannessa alennuksessa ja raaskin ostaa sen.
 
Veneaukkoinen neule oli viime perjantaina heti päällä tehdessäni ensin aamulla kotona töitä ja iltapäivällä toimistolla. Vahattujen mustien farkkujen, korkeakorkoisten nilkkureiden, valkoisen pellava-kashmirhuivin ja sopivien korujen kanssa rento neule olisi ollut kelvollinen palavariinkin, joka tosin siirtyi. Messureissujen jälkeisinä perjantaina haluan aina pukeutua johonkin pehmeään ja mukavaan, kun olo on aika nuutunut lyhyiden unien, pitkien messupäivien, junamatkojen  ja "toisen työpäivän" jälkeen =sähköpostien kahlaus hotellilla ennen nukkumaan menoa.
 
 
The gray has suddenly suddenly become a new favorite color ; I have gray t-shirts, scarves, cardigans , hat, jeans ... almost anything! Colorful compared to black I wear frequently.
 
From Paris, I also bought gray; cotton boatneck knitted sweater , long-sleeved s grey t-ahirt  and a luxury hoodie" from Design By Loft. I had already in the autumn had my eye on the cashmere - mohair knitted hoodie, but then the price was too high for me. Now there was aready third discount and I could buy it. Boat neck shirt I wore already last Friday. With waxed black jeans , high heel ankle boots, white linen - cashmere scarf and jewelery it was good choice for casual Friday adn even for a meeting wiht customer.


Pipo päässä / Beanie days

Aiemmin inhosin pipoja, ne tuntuivat ahdistavilta ja latistivat hiukset.

Viime vuosina olen kuitenkin hankkinut laadukkaampia pipoja, jotka tuntuvat päässä  mukavammalta ja näyttävätkin paremmalta. Hiuksetkaan eivät latistu tai sähköisty kuten tekokuitupipoissa. Vaikka Helsingin talvi on ollut melko lauha, pitävät kolean tuuliset säät huolen siitä, että päänsä haluaa suojata. Lämpöhän haihtuu pään kautta tehokkaasti, mukava pipo päässä tuntuu kokonaisvaltaisesti lämpimämmältä. Piponi ovat neturaalin sävyisiä. Kaulahuiveilla voin halutessani tuoda väriä asuun, vaikka niissäkin suosin pääosin aika hillittyjä sävyjä.
Pipot eivät pahemmin kulu, joten välillä tuuleteltuna ja kerran, pari talvessa hellävaraisesti käsinpesuohjelmassa pestynä ne säilyvät vuosikausia hyvinä. Uhmakkaasti olen pessyt yksivärisiä kashmirpipoja ja -kaulahuiveja kemiallinen pesu-merkinnöistä huolimatta villapesuaineella pesupussissa pesukoneen käsinpesuohjelmassa, joka on oikeaa käsinpesua hellävaraisempi. Kuivumisen jälkeen ovat olleet kuin uusia. Silti, tämä ei ole kehotus tai suositus pestä vastoin tuotteen pesuohjeita. Teette sen omalla vastuullanne!

In the past I used to dislike beanies, they felt uncomfortable and hair flattening.
In the recent years I have purchased beanies made in quality fibers and learned to use & like them. I rather keep stylishly warm with beanie than freeze with winter wind tossled hair! Five neutral beanies keep me warm all winter long (and winter is long in Finland, believe me!)
I usually wash in washing machine's hand wash program in wash bag  with wool wash, even if the cashmere beanies and scarves that are labeled as dry cleanable only and they come out perfect. But if you follow my example and the result is not good, don't blame me...

Kashmirpipo ribneulosta Milanosta viiden vuoden takaa.
Cashmere beanie from Milan, bought five years ago.


Balmuirin lämpimänpehmeät Helsinki-pipo ja -huivi. Tulivat todella tarpeeseen jäätävän kylmässä Kiotossa tammikuussa.
Super soft Balmuir Helsinki cashmere beanie and scarf.


Syksyllä ostettu kashmirpipo Cosilta harmaana. Samainen pipo minulla on myös mustana. Huivi Balmuir.
Cos cashmere beanie in charcoal, bought this fall. I have the same beanie also in black.

Talvikelien kurittamiin, kuivan sisäilman sähköistämiin ja pipojen latistamiin hiuksiin apua saa Cutrinin talvikauden uutuudesta, Winterism-sarjasta*.


*tuotteet saatu testiin blogin kautta
*received for testing trough blog

Kotitekoinen granola|Homemade granola





Ostin ennen erilaisia "fitness- ja terveysmyslejä" ennen kuin satuin vilkaiseman niiden ravintosisältöjä. Eivät olleetkaan niin terveellisiä. Pidän kuitenkin paahtuneesta, rouskuvan rapeasta myslistä, joten kehittelin sellaista itse, mielessä ne herkulliset myslit joita olen syönyt jugurtin kanssa aamiaiseksi kivoissa kahviloissa ympäri maailman. Nyt olenkin jo vuosia syönyt kotona vain itse tehtyä mysliä. Kourallinen mysliä jugurtin ja marjojen tai tuorepuuron kanssa antaa herkullisen rouskuvan lisän aamiaisannokseen. Joskus nappaan purkista myös pienen kourallisen terveellisemmäksi vaihtoehdoksi kun mieli tekee jotain hyvää.

Mysliin tarvitset paketillisen kaurahiutaleita,  1 dl mantelilastuja tai pähkinöitä, 2 dl kurpitsan siemeniä, rusinoita, kuivattuja aprikooseja kuutioituna, 1 dl rypsiöljyä ja 1 dl juoksevaa hunajaa. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja kurpitsansiemenet uunipellillä, sekoita joukkoon rypsiöljyä ja hunajaa. Paahda 200 C uunissa 30-40 min, sekoitellen n. joka kymmenes minuutti. Välillä olen sekoittanut hunajan ja öljyn 1 dl kuumaa vettä (ohuempana ne sekoittuvat paremmin muiden ainesten joukkoon). Silloin olen paahtanut mysliä kauemmin, jotta kosteus haihtuisi.

Anna jäähtyä, sekoita rusinat ja aprikoosit joukkoon. Halutessasi voit maustaa mysliä kanelilla, kardemummalla, tähtianiksella tms. Säilytä ilmatiiviissä purkissa. Annoksesta tulee iso, syömme granolaa 4-5 kertaa viikossa pienen kourallisen kerrallaan ja purkista riittää kahdelle miltei 2 kk.


I used to buy "fitness" muesli until I realized they weren't very healthy after all. Now I have made my own granola for several years already. It's delicious with yoghurt or berries and fresh porridge.

You need rolled oats, almond flakes, pumpkin seeds, raisins, dried apricots cubed, honey and canola oil.

Mix oats, almonds, pumpkin seeds on a baking tray. Mix canola oil and running honey and mix wiht oat mix.

Toast in 200 C oven for 30-40 min, mixing every ten minutes. Let cool, mix in raisins and apricots. You can also season the granola with cinnamon, cardamon, star anis etc.

Store in airtight jar.

Ikkunaostoksilla Pariisissa/osa 1 * Window shopping in Paris/vol 1




 

 
 

  

  
 

 


 
 
 
 



 
 
 

 
 Pariisissa oli vielä alennusmyyntikausi, eikä kaikkien liikkeiden ikkunoissa ollut vielä uutta sesonkia.
 
Pikakatsauksella neutraalit ja mustavalkoiset näyteikkunat dominoivat katunäkymää. Ne sopivatkin boheemiin pariisilaistyyliin. Hapsuja, pikkujakkuja, raitaa... ja teräväkärkisiä kenkiä. En ehtinyt yhteenkään kenkäkauppaan Pariisissa ja nyt tuskailen mistä saisin tuollaiset vähän suippokärkisemmät loaferit. Parissa kaupassa olen Helsingissä etsinyt, ei löydy (ainakaan kohtuuhintaan), netistä löysi yhdet hyvät ballerinat, mutta loafert tms. kävelykengät olisivat akuutimmat.

Myös värikkäämpiä näyteikkunoita näkyi, niistä lisää parin päivänä päästä
.
 
 
 
Sales season was still in full swing, many shop windows still didn't have the new season on display.


On a quick glance it seemed that black and white and noutral tones dominated in shop Windows.They always suit in the bohemian Parisian style.

Also, colorful shop windows could be seen, more about them in a couple of days.

Ravintolapäivä * Restaurant day 15.2.2015






 
 
 
 


 
Tällä kertaa teimme vain lyhyen katsauksen Ravintolapäivän tarjontaan. Ilma oli aika pureva, vaikka pakkasta oli vain muutama aste. Vanhan kirkon puistossa oli iltapäivällä enää muutama koju, joten suuntasimme Espalle, jossa tarjontaa olikin runsaasti. Espalla tosin näytti olevan aika monen oikean ravintolan "sivupiste". Onko harrastelijamaisuus häviämässä Ravintolapäivästä? Jaoimme "turkkilaisen pizzan", juusto-jalapenomakkaran herkullisen valkosipulikastikkeen kera ja uiguurikebabin.
 
On yesterday's restaurant day we just made a brief tour instead of longer walk we have taken on May and August restaurant days. We shared a "Turkish pizza", grilled sausage and an Uigur shiskebab. Then it was time to head back to the warmth of home.

Valentinen herkut * Valentines delicacies

 


Ystävänpäivänä herkuteltiin aamusta alkaen; aamiaisena oli mango-vanilja gefilukseen tehtyä tuorepuuroa. Iltapäivällä kävimme Johan & Nyströmillä kahvilla.
 
Illalla avattiin Pariisista tuomani samppanjapullo ja nautittiin juoma lohisalaatin kanssa. Tein kastikkeeksi aiolia tämän ohjeen mukaan, mutta lisäsin siihen seesamiöljyä ja sitruunaruohoa antamaan orientaalia twistiä.
 


On Valentine's Day we had goodies from the morning on; breakfast was fresh porridge made in mango-vanilla milk drink. In the afternoon, we went to Johan & Nyström for coffee & cake.

The evening we opened the bottle of Champagne I brought from Paris and enjoyed it with salmon salad. I made aioli according to this recipe, but
 added sesame oil and lemon grass to give it sort of oriental twist.