Keittiö- ja ilmaisia viihdevinkkejä viikon varrelta, sekä tietysti viikon keväiset kukkakuvat.
Luonto ilahduttaa joka päivä. Olen iloinen, ettei meillä ole (ainakaan tähän menneessä menty) ulkonaliikkumiskieltoon. Pidän ulkona hyvän - suosituksia selvästi suuremman etäisyyden ja nautin luonnon ja pihojen voimaa antavasta kauneudesta. Aurinkokin on näyttäytynyt miltei päivittäin ja pari lämmintä päivääkin oli, joka on ollut ihan mahtavaa.
Tein tällä viikolla reseptin moninkertaistamalla ison satsin
karamellisoitua sipulia ja pakastin silikonisissa karamellimuoteissa. Kertakyynelillä ja -tuuletuksella on nyt ainakin kesän yli annoksia maustamaan vinegrettejä, kastikkeita, keittoja jne.
Pestoakin teen usein ison annoksen kerralla ja pakastan jääpalamuoteissa.
Nopeana arkiruokana tällä viikolla mm. paistoin wasabi-seesamiseoksella maustettua lohta, jonka kaveriksi tein Paahdettua fenkoli-jugurttikastiketta. Paahdoin fenkolit uunissa yhtä aikaa lohen kanssa, lisäsin jugurtin joukkoon vielä vähän pakkasesta ottamaani sulatettua karamellisoitua sipuliakin, joka pääsi siis pian käyttöön.
Viikon Support your local-ruoka oli yhden lempipizzeriamme Capperin pizzat. Capperi ei ole ihan naapurustossa kun keskustan ravintola on nyt suljettu, mutta Siippa kävi noutamassa Oulunkylästä tilaamamme pizzat ja yksi vietiin myös kotikoulussa olevalle Siipan siskontytön ovelle. Viikonloppuleivän Siippa oli hakenut Teurastamolta Leipomo Väyrysen kiskan luukulta
Olen kertonut, ettemme normaalisti syö kerran viikossa ravintolaruokaa, mutta nyt paitsi tuemme paikallisia yrityksiä, tilaamme ruokaa tietysti myös ilahduttaaksemme itseämme. Olemme tehneet tästä Tue yrittäjää- perjantaistamme pienimuotoisen spektaakkelin arjen keskelle, hehkuttelemme jo useamman päivän etukäteen mitä söisimme ja mistä tilaisimme tällä viikolla.
Kaipaatko luettavaa? Helmet, pääkaupunkiseudun kirjasto, tarjoaa todella kattavan online-lehtivalikoiman niin koti-kuin ulkomaalaisia lehtiä. Ilmaiseksi, Helmet-kirjastokortti toki tarvitaan palvelun käyttämiseksi. Kirjat haluan edelleen lukea perinteisinä paperiversioina, mutta lehtiä olen nyt lueskellut tabletilta, kotimaisista mm. Glorian Ruokaa ja viikkolehtiä, lisäksi olen selaillut tuhansien ulkomaalaisten lehtien joukosta mm. japanilaista kimonolehteä, lueskellut australialaisia sisustuslehtiä, napannut reseptejä inspikseksi brittiruokalehdistä jne. Aivan mahtava palvelu tämäkin hienolta suomalaiselta kirjastolaitokselta!
Mitä sinun viikkoosi on kuulunut?