Kurpitsa-tortellinivuoka

Välillä löydän arkistoista kauan hautuneita postauksia, tämänkin kurpitsa-tortellinivuoan reseptipostauksen aloitin kaksi vuotta sitten. Se jäi jostain syystä puolitiehen, enkä koskaan julkaissut reseptiä. No, yhtä ajankohtainen tämä helppo kurpitsaresepti on nytkin.


kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka



kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka

Muistan, että maalla teki mieleni kurpitsa-gnocchivuokaa, mutta ajettuani kolmisenkymmentä kilometriä ja käytyäni kolmessa ruokakaupassa taivuin uskomaan, että maalla ei ole kaupungin valikoimat. Gnoccheista ei ollut tietoakaan, yhdenlaisia tortellineja löytyi sentään, joten pinaatti-ricottatortellinit saivat korvata gnocchit.


kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka



kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka




Kurpitsa-tortellinivuoka


500 g pinaatti-ricottatortellineja tms.
1/2 dl oliiviöljyä
20 salvian lehteä
500 g hokkaidokurpitsaa
1 munankeltuainen
2 dl kevytkermaa
1/4 tl hienoksi raastettua muskottipähkinää
50 g karkeasti raastettua mozzarellaa
100 g vuohenjuustoa, murennettuna

Lämmitä uuni 200 ° C asteeseen. Voitele vuoka.

Keitä tortellinit paketin ohjeiden mukaan, valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Pyörittele kulhossa kurpitsa 1 ruokalusikallisessa öljyä.  Sekoita tortellinien, munankeltuaisen, kerman, muskottipähkinän, 50 g mozzarellan, 50 g vuohenjuuston ja kymmenen revityn salvianlehden kanssa.  Laita tortellini-kurpitsaseos voideltuun astiaan ja ripottele päälle jäljellä oleva 25 g mozzarellaa ja loput 50 g vuohenjuustosta.

Paista 45-50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Kuumenna tällä välin 1/4 dl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä.  Lisää jäljellä oleva salvia ja paista 1 minuutti.  Nosta paistetut salvianlehdet hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoile paistetun salvian kanssa



Viikuna-mozzarellasalaatti tomaattivedessä

Tämän helpon mozzarellasalaatin salaisuus on tomaattivesi, joka valmistellaan edellisenä päivänä tai aamulla. Jos kotona on menossa tomaatteja ylikypsäksi, ne kannattaa hyödyntää vaikka tomaattiveteen.

Viikunat ovat syksyn herkkuani, joita ostan niin kauan kun niiden hinta pysyy kohtuullisena. Viikunoita kuluu niin aamupuuron kanssa, salaateissa kuin sellaisenaankin. Viime viikolla hauduttelin possua viikunoiden kanssa.

Taas alkaa olla se aika vuodesta kun tulee kirottua valon vähäisyyttä. Haluaisin ain aottaa kaikki kuvat päivänvalossa, mutta meidän talvisisssa olosuhteissamme se ei onnistu. Nämä kuvat otin vielä ulkona illansuussa pari viikkoa sitten, mutta nyt siinä vaiheessa kun tulen kotiin töistä on auttamattoman pimeää. Onneksi ostin vanhan "studiovaloni" kaveriksi ja välillä korvaajaksikin Lidlistä kesällä edullisen rengasvalon jotta saan "studiokuvia".











Viikuna-mozzarellasalaatti tomaattivedessä

2 viikunaa 

1 mozzarellapallo vedessä (tai burrata)

½ dl tomaattivettä (ohje alla)

1 rl paahdettuja pinjansiemeniä

suolaa

pippuria


Tomaattivesi

3 isoa kypsää tomaattia

1 pieni valkosipulinkynsi

2 rkl valkoviini- tai siiderietikkaa

5 isoa basilikanlehteä

2 tl suolaa

Laita kulhon päälle siivilä ja siihen ohut sideharso- tai musliinikangas. Jätä kankaan reunat roikkumaan kulhon ulkopuolelle. Paloittele tomaatit monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipuli, basilika, etikka ja suola. Soseuta tomaatit karkeaksi murskaksi ja laita kankaalla vuorattuun siivilään. Nosta liinan liepeet ylös ja pyöräytä tiukaksi nyytiksi. Sido nyytti narulla esim. kauhan varteen jonka laitat ison yli roikkumaan, niin että tomaattivesi valuu kattilaan, anna tomaattien valua 8 tuntia. Laita tomaattivesi sen jälkeen jääkaappiin. Älä puristele nyyttiä, jotta tomaattivesi pysyy kirkkaana.


Kokoa salaatti; riivi mozzarella tai burrata karkeasti, laita annoskulhoon tai lautaselle, kaada tomaattivesi mozzarellan päälle, ripottele suolaa ja pippuria, viimeistele viikunanlohkoilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.



Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja tuotteita


Taitavat tämän postaussarjan jutut enemmänkin olla nykyisin "Viisi viikkojen varrelta" kuin viikon varrelta. Toisaalta nyt alkaa taas olla enemmän tapahtumaa elämässä kun rajoitukset poistuvat ja olen jopa matkaillut koti- ja ulkomailla viime viikkoina. 

 

Nespresso aamiainen


Nespresso kahviuutuudet


Nespresso aamiainen


Nespresso aamiainen kukat


Nespresso aamiainen
Nespresso pumpkin spice

Kokoontumisrajoitusten poistuttua olen taas saanut kutsuja muutamiin "livetilaisuuksiin" ja tavannut viimeksi viime vuonna näkemiäni ihmisiä taas kasvokkain!

Nespresso järjesti upean Secret Breakfast  PR-tilaisuuden historiallisen uusrenessanssitalo Erottaja2:n upeissa tiloissa. Tarjolla oli Nespresson tämän syksyn ison kupin Vertuo-uutuuskahveja. Näistä mausteiselta tuoksuva ja maistuva Pumpkin Spice oli oma suosikkini syysaamuun. Samalla pääsin hieman kurkistamaan miltä ennen tullihallituksen talona tunnettu rakennus nyt näyttää. Olen parikymmentä vuotta sitten käynyt silloisissa tullin tiloissa käynyt leimauttamassa maahantuontipapereita ja ihaillut jo silloin vanhan talon tiloja.


The Body Shop vanilla pumpkin 2021



Matkailu ja ylipäätänsä kotoa yöksi poistuminen vaatii taas hieman matkailurutiinien haltuun ottamista. Hollantiin lähtiessä olin aivan unohtanut check inin netin kautta. Vasta kun työnantaja matkalla kentälle kysyi mikä istumapaikka minulla on koneessa havahduin etten ollut edes checkannut sisään. Onneksi kirjautuminen onnistui vielä puhelimella tehdä ennen kentälle saapumista, sillä tietoihin piti myös ilmoittaa passin tiedot ja koronatilanne; rokotus, sairastettu korona tai testi viimeisen 72 h sisään. 

Joensuuhun lähtiessä pakkasin jo kerran toiset kengät laukkuun, mutta en niitä sitten Joensuussa löytänytkään laukusta. Kotonakin piti etsiä vielä jonkun aikaa ennen kuin löysin kengät pussissaan eteisen  kaapista, olin varmaan heittänyt ne lähtiessäni jostain syystä sinne. Lenkkareilla mentiin siis koko reissu. 

Maalle toissa viikonloppuna lähtiessäkin unohdin pakata toppaliivin ja testaukseen aikomani tuotteet. Onneksi minulla on maalla pari voidepurkkia kylpyhuoneen kaapissa ja välikausitakista talvitakiksi muuntuva kaksiosainen yhdistelmätakki.  Reissaaminen selvästi vaatii taas rutiineja. 

Maaseutuviikonlopun jälkeen olen nyt testannut niitä kotiin unohtuneita The Body Shopin uusia ihonhoitotuotteita*. Vanilla Pumpkin-sarjan suihkugeeli, käsivoide, Body Butter ja suihkunaamio ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. Tuoksu on ihanan paahteisen makea. Body Shopilta on tullut myös joulun sesonkituotteet kauppohin, mukaanlukien suositut kosmetiikkakalenterit.





Rajoitusten höllettyä olin konsertissa ensimmäistä kertaa pariin vuoteen. Hietalahti soi-festivaalin iltakonsertissa esiintyi tanskalainen jazzlaulaja Sinne Eeg. Olipa kiva, että konsertit ja teatterit on taas saatu pyörimään. Oli ihana kuulla taas livemusiikkia ja vähän laittautua iltaa varten. 


Kasinonrannan Paviljonki Lauttasaari

La Taperia Helsinki


Viime mahtui paljon tapahtumaa; mentiin elokuviin Bondia katsomaan, ulos syömään ja kävin kahvittelemassa kaverin kanssa. Lähikahvila rannassa on vielä pari viikonloppua auki ennen talveksi sulkeutumistaan. Tapasin kahvilassa kahvien merkeillä viime viikonloppuna Tunnetilan Ninan. Olemme nähneet viimeksi varmaan pari vuotta sitten, oli kiva kahvitella ja vaihdella kuulumisia.





Kansallinen (vai oliko se kansainvälinen) korvapuustipäivä oli viime viikolla. Kerrankin muistin tällaisen tärkeän kansallisen juhlapäivän ja juhlistin sitä oikeaoppisesti korvapuustilla. Yleensä tällaiset suret juhlat muistan vasta jälkeenpäin, mutta Instagramin korvapuustikuvatulva ei antanut mahdollisuutta unohtaa. Popcornille ja croissanteillekin on kuulemma omat juhlapäivänsä, niitä en ole tosin nähnyt juhlittavan yhtä näyttävästi somessa.


Viikunatuorepuuro

Viikunapossupata

Viikuna on ollut tänäkin vuonna syksyn suosikkihedelmäni. Viikunoita on kauden ajan usean kerran viikossa niin tuorepuurossa, salaatissa kuin possupadassakin. Viikuna-tarte tatin on myös ihana syksyn herkku.


Punainen tupa Lauttasaari


Syksymaisema



Mitä sinun viime viikkoihisi on kuulunut? Oletko ollut jo kulttuuritapahtumissa tai matkoilla, entä muistatko tällaisia hassuja "juhlapäiviä"?