Viikonlopun hetkiä | Weekend moments



 
 
Perjantaina olin sopinut erään tärkeän tapaamisen Humppilaan. Reittikartta netissä ilmoitti 130 km matkan ajoajaksi 1 h 40 min, mutta olin laskenut ajoajaksi 30 min kauemmin Helsingin pään iltapäiväruuhkien  takia. Alkumatkasta oli kuitenkin pari kolaria ja tietyömaita. Matkaan meni loppujen lopuksi kolme tuntia, onneksi vastapuoli soittaessani ymmärsi tilanteen. Paluumatka sujui onneksi alle kahdessa tunnissa. Pysähdyin paluumatkalla erään lammen rantaan ottamaan pari kuvaa ja huomasin, että puolukatkin alkavat kypsyä. Niitä täytyneekin  poimia maalla ensi viikonloppuna. Matkan upein maisema oli kuitenkin ihan lopuksi näkymä juuri ennen pimeän laskeutumista Hanasaaresta merelle ja NJK:n venesatamaan.
 
 
On Friday afternoon I drove 130 km from Helsinki for an important meeting. It took me 3 h due to car accidents and road work on the way. In the end the meeting was succesful and drive back took less than two hours. I stopped by a little pond to take some photos. The best view thoug was just few kilometers from my home. Dusk just before darkness was amazingly beautiful on the calm sea.
 
 
 


8

 
Siippa joutui lähtemään ilman yöunia perjantain ja lauantain vastaisena yönä äkilliselle työkeikalle Turkuun. Hän kotiutui sieltä 11 h myöhemmin ja nukkui kolmen tunnin päiväunet. Olinkin hieman hämmästynyt, kun hän lauantaina illansuussa ehdotti, että soittaisimme ystäville, jos he lähtisivät kanssamme syömään. Päädyimme syömään Korkeavuorenkadun meksikolaiseen Lucha Locoon. Palvelu oli ystävällistä, mutta hieman hapuilevaa. Ruokalista oli aika suppea, mutta annoksemme olivat kyllä hyvät.
 
Husband had left on Friday midnight to Turku on South west coast for a sudden work gig and came back 11 h later. He took only a three hour nap, so I was quite surprised when he told he woudl like to go our for a dinner. We called friends with us and ended in Mexican cantina Lucha Loco for dinner.
 
 
 
 
Kävimme vielä 100 dogs-baarissa Kampissa. Tarjolla oli vastikään maailman parhaaksi giniksi valitun suomalaisen Kyrö Distilleryn Napue-ginistä tehtyä GT:tä, pakkohan sitä oli maistaa. Juoma olikin erikoisen pehmeä. Seurueen herrat söivät vielä hodarit, kokonaine nakkisämpylä olisi minulle ollut liikaa mutta haukkasin pikku palan Siipan kuumasta koirasta.
 
We continued to 100 dogs bar and tasted GT made of the best gin in the world, Finnsih Napue By Kyrö Distillery. It was very smooth.



 
Vadelmakausi alkaa olla lopuillaan, mutta varjoisemmilta paikoilta löytyy vielä marjoja. Tänä vuonna vadelmaa on kypsynyt Helsingissä ihan kotikulmien joutomailla ja metsissä enemmän kuin koskaan. Olen poiminut useita litroja. Viikonloppuna keräsin vielä puolisentoista litraa. Niistä riitti mm. aamiaismarjoiksi.
 
Raspberry season is ending soon, but I still found plenty of Finnish superfood, wild raspberries near my home during weekend.
 
 
 
Viikonloppuna meikkallessani silmäilin Olivian viimeiseksi jäänyttä numeroa. Tästä lehdestä pidin ja luinkin varmaan miltei joka numeron. Muotijutut menivät tyyliltään välillä vähän ohi, mutta henkilöjutut ja muut artikkelit olivat mieleeni.

Viikonloppumeikki on minulla arkea(kin) kevyempi. Nivea oli ystävällisesti lahjoittanut
Nelkytplus-bloggaajien ensimmäisen yhteistapaamisen goodiebagiin tutustuttavaksemme mm. tämän kevyen Q10 CC-voiteen. Juuri passeli nopeaan viikonloppumeikkiin tasoittamaan ihoa ja antamaan hieman sävyä.
 
Crisis of print media is very visible also in Finland. Many magazines have released their final issues. The latest one was one of my favorites, Olivia. I did read the last issue on weekend.
 
 


 

 
Sunnuntaina kävimme pitkällä kävelyllä. Päivä oli mitä kesäisin ja sen kunniaksi piti tietysti ostaa jäätelö. Helsingin jäätelötehtaan annokset olivat aika huikean kokoisia...
 
Sellaista oli perjantaista sunnuntaihin. Millainen sinun viikonloppusi oli?
 
 
On Sunday we took a long walk and enjoyed the gorgeous summer weather. A great day to enjoy huge portions of ice cream.
 
How was your weekend?

Soil wine room










Fredalla oli joitain vuosia kiva ravintola Kolo Bulevardin ja Uudenmaankadun välissä, mutta se lopetti varmaan jo viime vuonna. Kolon tilalle tuli tapaksia ja viiniä tarjoava 27-paikkainen Soil wine room.

Toissa viikonloppuna kuljimme ravintolan ohi iltapäivällä ja päätimme pysähtyä verestämään vielä tuoreita Barcelonan muistoja.
 
Olimme iltapäivällä ainoat asiakkaat pikku ravintolassa. Illemmalla oli tarkoitus tehdä vielä pikku ateria kotona, joten päädyimme tilaamaan lasit cavaa ja jakaamaan annokset manchego-juustoa sekä espanjalaisen leikkelevalikoiman ja pikkelöityjä vihanneksia.

Maut olivat yhtä herkullisia kuin Barcelonassakin. Ystävällinen tarjoilija heidän tuovan itse maahan juustot, kinkut, makkarat ja muut espanjan herkut, samoin kuin viinit.

Sympaattinen pikku ravintola. Nyt nautimme vain kylmiä tapaksia, joskus täytyy mennä maistelemaan vähän pidemmän kaavan mukaan lämpimiä tapaksiakin.
 
 
There was a cozy lettle restaurat Kolo on Helsinki's Fredrikinkatu, that I liked a lot. It has now been replaced by 27 seat tapas and wine bar Soil wine room.


Two weeks go, we walked past the restaurant in the afternoon and  decided to step in to refresh the  memories of Barcelona.

We were the only customers in the early afternoon in the little restaurant. Later in the evening I had planned to make a light meal, so we decided to just order glasses of cava,  and share a plate of manchego cheese and spanish cold cuts with pickled vegetables.

The flavors were as tasty as in Barcelona. Friendly waiter told that they import themselves cheese, hams, sausages and other Spanish delicacies, as well as wines.

Sympathetic little restaurant. Now we had only cold tapas, but I would like to go again to taste also their warm tapas.

Herkkujen Suomi 2015

 



 
 




 
Herkkujen Suomi -tapahtuma ja Syystober-olutjuhla kokoavat 20.-22.8.Rautatientorille lähi- ja luomuruoka-tuottajia sekä panimoita ympäri Suomen. Pienten elintarvikeyritysten annoksia voi maistella paikan päällä ja ostaa tuotteita myös mukaan. Ota käteistä mukaan, kortti käy harvassa paikassa!
 
Osallistuin eilen illalla Helin kanssa tapahtuman pressikierrokselle. Kierroksen jälkeen maistelimme Laurean opiskelijoiden annoksia, Pajuniemen makkaraa, Hornan luomupossupataa ja Caminiton jäätelöä.
 
 
Herkkujen Suomi food event on Helsinki's railway station square has a good selection of small Finnish food produces selling food portions and products until Saturday night.  Bring cash, most of them work on cash only basis in the event.

Kotitekoinen minttulimonadi | Mint lemonade

 
Lauantaina tarjosin japanilaiselle vieraalleni helppotekoista minttulimonadia lämpimän iltapäivän janojuomaksi. Yksi parvekelaatikkohan meillä on pyhitetty mintulle, joten mintun lehtiä löytyi yllin kyllin ihan kotiparvekkeelta. Mintuissa on paljon eroa maun vahvuudessa. Mitä vahvemman makuista minttua käytät, sen voimakkaampi mintun maku on valmiissa juomassakin. Valkoista sokeriakin voi käyttää, mutta intiaanisokeri antaa syvemmän maun.
 
 
Minttulimonadi
 
2 dl vettä
1½ dl intiaanisokeria
kaksi isoa kourallista mintun lehtiä
2 ison sitruunan mehu
 
Kiehauta vesi, lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Ota liedeltä, lisää mintun lehdet sokeriliuokseen. Anna seistä ½ h. Siivilöi mintun lehdet pois. Sekoita sitruunamehu sokeriliuoksen joukkoon. kaada lasin pohjalle maun mukaan sokeri-sitruunaliosta ja täytä lasi soodavedellä. Tarjoa juoma jäiden ja mintun oksan kera.
 
 
 
 On warm Saturday afternoon I served to my Japanese guest easy homemade mint lemonadeI always have lemons available and have plenty of mint growing on our bacony, so I had all ingredients at home. You can also use normal white sugar, but I like the deeper taste of Indian sugar.





Mint lemonade



2 dl water

1½ dl Indian sugar

two large handfuls of mint leaves

juice of 2 big lemons



Heat water, add sugar. Stir until the sugar has melted. Take the pan from the heat, add the mint leaves in simple syrup. Let stand for ½ hour. Strain the mint leaves off. Mix the lemon juice in simple syrup. Pour lemon-mint syrup in the bottom of the glass to taste and fill glass with soda water. Add syrup if needed. Serve with ice and fresh mint.
 

 

Deliciosly Ella keittokirja | Deliciosly Ella cookbook


 

 

Sain WSOYlta arvioitavaksi englantilaisen ruokabloggaajan Ella Woodwardin Deliciously Ella, joka on juuri ilmestynyt suomeksi. Luin pari kuukautta sitten Ellasta jutun englantilaisesta Red-lehdestä ja sitä kautta löysin hänen sivustonsakin.

Kirjan ohjeet ovat gluteenittomia ja sokerittomia. Minä en varsinaisesti välttele kumpaakaan, mutta toisaalta teen paljon ruokia, joissa ei gluteenia ole. Sokerinkin usein korvaan hunajalla ihan senkin takia, että keittiössä on iso pönttö mehiläistarhurikaverilta saatua hunajaa. Usein saatan jättää makeutuksen poiskin. Smoothieen, puuroon yms. en lisää hunajaakaan, marjojen ja hedelmien antama makeus riittää niihin hyvin.

Kirjassa on paljon tietoa eri raaka-aineista ja taustaa kirjoittajan siirtymisestä terveyssyistä gluteenittomalle ja sokerittomalle ruokavaliolle.
 
Kirjan kuvat ovat houkuttelevia, ne ovatkin minulle yksi iso kriteeri ruokakirjoissa. Välillä olen hankkinut keittokirjoja ihan kuvien takia inspiraatioksi, toisinaan taas hyviä reseptejä sisältävät kirjat jäävät hankkimatta kun kuvat eivät innosta.
 
Reseptit ovat pääosin nopeasti valmistuvia. Joukossa on ihan perusohjeita kuten uunissa paahdetut perunat tai kasvikset, mutta varsinkin uudenlaiset salaatit ja lisäkkeet ovat kiinnostavia. Etsinhän aina uusia reseptejä ja vaihtelua. Kirjan lopussa on myös valmiita menuehdotuksia kirjan resepteistä.

Testasin kesäkurpitsapastan avokadopeston kera.  Minulle pasta tarkoittaa aina oikeaa vehnästä valmistettua pastaa, mutta "kesäkurpitsapasta" on herkullinen, kevyt vaihtoehto. Kastiksekin on maukas. Tämä annos kaipaa suolaa, joka saa avokadon maun esille, suolaa en siis jättäisi annoksesta pois.
 
Tässä ja muutamassa muussakin reseptissä on kantopiennarsieniä, en ole koskaan kuullutkaan sellaisista eikä nettikään antanut kuin muutaman osuman suomeksi kantopiennarsienille, nimi ei siis taida olla kovinkaan yleisessä käytössä. Kirjan kuvassa ne näyttävät ruskeilta herkkusieniltä. Etsin alkuperäisen reseptin englanniksi netistä ja herkkusientähän chesnut mushroom tarkoittaa. Miksi lie suomennettu noin? Kun en herkkusieniäkään löytänyt ruskeina, käytin tavallisia valkoisia herkkusieniä.

Kesäkurpitsapasta avokadon kera (neljälle)

Pasta
 
4 kesäkurpitsaa
noin 20 kantopiennarsientä herkkusientä 
oliiviöljyä
 
Avokadopesto
 
120 g parapähkinöitä
4 avokadoa
4 rkl oliiviöljyä
iso kourallinen tuoreita mintunlehtiä
4 limetin mehu
suolaaja pippuria
 
 
Pasta
 
Tee kesäkurpitsoista pastaa vihannessorvilla (käytin juliennerautaa).
 
Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi, valuta päälle oliiviöljyä ja paista sieniviipaleita paistinpannulla miedolla lämmöllä noin 5 min, kunnes ne ovat pehmeitä.
 
 
Avokadopesto
 
Sienten paistuessa kumoa parapähkinät monitoimikoneeseen ja käytä konetta minuutti pari, kunnes ne ovat täysin murskaantuneet. Lisää joukkoon avokadojen malto, oliiviöljy, mintunlehdet ja limettimehu sekä ripaus suolaa ja pippuria ja käytä konetta uudelleen.
 
Voit joko sekoittaa pastan ja peston kulhossa ja lisätä joukkoon sienet tai kaataa pastan ja peston sienten joukkoon paistinpannulle ja lämmittää ruokaa miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes pasta on hieman pehmennyt.
 
Kirja saatu arvosteluun blogin kautta.
 
 
 
Ella Woorward's book Deliciosly Ella, now translated in Finnish. I got a copy from the publisher for review. It's pretty and full of good recipies. Good photos are always important for me. I usually check the photos First and then browse more ot see if the recipies are goosd as well. If the photos don't look delicious, I will not read the recipies.


I tested this delicious recipem for courgette pasta with avocado pesto.

For the noodles: 4 courgettes
two dozen chestnut mushrooms
olive oil

For the avocado pesto:
1 mug brazil nuts (120g)
4 avocados
4 tablespoons olive oil
large handful of fresh mint leaves
juice of 4 limes
salt and pepper

For the noodles:
-Start by making the courgette noodles by simply putting the courgettes through your spiralizer. Place the noodles to one side and begin the mushrooms.
-Cut the mushrooms into thin slices, drizzle them with olive oil, and then gently heat them in a large frying pan for about 5 minutes, until they’re nice and soft.

For the avocado pesto:
-While the mushrooms cook, place the brazil nuts in a food processor and blend for a minute or two, until they’re totally crushed. Then add in the avocado flesh, olive oil, mint leaves, juiced lime and a sprinkling of salt and pepper and blend again.
-Either mix the noodles and sauce together in a bowl raw and then add the mushrooms, or add the sauce and noodles to the mushrooms in the frying pan and gently heat for a couple of minutes to warm the dish up and soften the noodles a little.

Book received for review trough blog.


Ravintolapäivä 16.8.2015 | Restaurant day August 2015


 



 
 


 
Eiliselle ravintolapäivälle osui mitä.ihanin keli. Ihmiset istuivat piknikillä puistoissa ja hakivat lisää syötävää myyjiltä. Kiertelin Marjon kanssa Vanhan kirkkopuiston ja Kallion Karhupuiston ruokakojuja; bliniä, tapaksia, yakitoria ja ranskalaista mustikkakakkua tuli maisteltua. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, kaikki hyvällä mielellä.

Yesterday's Restaurant day was sunny and warm. I and Marjo toured in two pop up restaurant areas in Helsinki and enjoyed tastes of international cuisine. 

Barcelonan koirat | Barcelona dogs

 
 
 








 
 
Monet matkailijat tallentavat huolellisesti kameroillaan nähtävyydet edestä ja takaa. Toki minäkin otan kohdalle osuvista nähtävyyksistä kuvan tai kaksi, mutta suuri osa kuvistani on yksityiskohtia kohteesta (ovia, ovenkolkuttimia, istutuksia, kylttejä...), ruokafanaatikkona kuvaan tietysti myös matkalla syömiäni annoksia, leipomoiden ikkunoita, ruokahallien  ja -torien antimia. Ja sitten kuvaan eläimiä. Lähinnä koiria, mutta matkan varrelle osuneet kissat, hevoset, lehmät ja vuohet ovat vuosien varrella myös päässeet kuviin.
 
Barcelona ei tehnyt poikkeusta. Koiria tuli sielläkin kuvattua. Espanjastahan tuodaan paljon löytökoiria, Barcelonassa emme kuitenkaan hylättyjä koiria nähneet. Ilokseni koirat olivat hyvinvoivan näköisiä, kaikilla oli pannat kaulassa ja omistajat näköpiirissä, vaikka suurin osa koirista kulkikin vapaana. Liikuttavin näkymä oli vanha noutaja, joka makoili ilmeisesti omistajansa kaupan edessä. Ohi kulki eläkeläispariskunta oman koiransa kanssa. He pysähtyivät tervehtimään ilmeisen tuttua noutajaa, silittelivät sitä ja rouva löyhytteli vielä viuhkallaan, jotta ikääntyneellä koiralla olisi mukavampi olla paahtavassa helteessä.
 
Yksi kissakin nähtiin, Kuvan nappasin pari sekuntia sen jälkeen kun kissalla oli ollut yllättävä ja ilmeisen hämmentävä kohtaaminen mäyräkoiran kanssa.
 
 
Many travellers take dozens of photos of main sights. Of course I also capture them when passing by, but my travel photos are mainly about details (doors, door knobs, flowers, decorations, signs...) and of course of food. But I also always take photos of animals I see.


Barcelona trip wasn't any exception.To my delight we did not see any stray dogs despite the fact that there are lots of abandoned dogs in Spain, but all the dogs we saw were accompaied by owners and they seemed to be well kept and happy.
 

Why does the cat seem so astonihed? It had just two seconds earlier met a dachshund.