Torstai Taste of Helsingissä oli esilämmittelyä, perjantaina söimme -ja joimmekin- itsemme tapahtuman läpi ihan kattavasti. Jaoimme annoksia, jota pääsimme maistamaan mahdollisimman monta.
Hoshitoon oli torstaina pitkät jonot, joten hyökkäsimme muutaman hengen jono hännille heti iltakattauksen alkaessa viideltä. Ginger & ginger-possu oli yhtä hyvää kuin muistelinkin, Siipan sashimiin toi makua herkullinen liemi.
Siipan seuraava valinta oli Ragun lampaanniska ja -makkatra, minä valitsin Kaskiksen possunkylkeä, torstain annoshan meni lokin suuhun! Molemmat olivat herkullisia, mutta Ragun murea annos vei näistä kahdesta voiton. Myös Sinnen ruskistetun voin kera tarjottu Wallenberg oli herkullinen, yksi suosikkiannoksistani.
I was to Taste of Helsinki already on Thursday, and went back on Friday, this time with Husband.
We shared dishes to be able to taste as many as possible. We had Hoshitos ginger pork and sashimi, ERagu's lamb neck an dlamb sausage, Kaskis' pork belly and Sinne's Wallenber veal patty.
I was to Taste of Helsinki already on Thursday, and went back on Friday, this time with Husband.
We shared dishes to be able to taste as many as possible. We had Hoshitos ginger pork and sashimi, ERagu's lamb neck an dlamb sausage, Kaskis' pork belly and Sinne's Wallenber veal patty.
Sitten kokattiinkin itse! Electroluxin kokkikoulu ja tämä annos oli minulle tuttu jo kevään pressitilaisuudesta, joten pyöräytimmekin sous chefini Siipan kanssa kylmän kurkkukeiton jokirapusalaatin kera nopeasti valmiiksi. Reseptinkin olen julkaissut blogissa, keitto on erinomainen kuuman kesäpäivän ateria! Kylkeen vielä lasillinen rapsakkaa valkoviiniä.
We also prepared food ourselves at Electrolux Chef's secret cooking class. Cold cucumber soup with prawn salad makes an excellent dish for a hot summer day!
Juttelimme australialaisen Dean Hewitsonin kanssa pitkään, hänen viineistään löysin uuden rakkauden. Hewitson Old Garden on vuoden 1856 mourvèdre-köynnöksein rypäleistä valmistettu samettisen mehevä ja täyteläinen viini oli täysin kymppi! Siippa, elämäni rakkauskin hyväksyi tämän uuden rakkauden...
I found a new love among Hewitson's wines; velvety smooth Old Garden. Husband, the love of my life, also accepted this new love of mine.
Samppanjaakin piti gourmet-tapahtumassa maistella, totta kai!
Ruotsalaisten suosikiksi nousseen André Clouetin shamppanjatalon Brut Rosé oli raikas ja elegantti.
Champagne we also had taste, André Clouet's Brut Rosé was elegant & fresh.
Son of the Punchilla oli valmiiksi pullotettuja cocktailpohjia, jotta juhlakansaa saatiin palveltua nopeasti.
Gourmet cocktails were available at Son of the Punch's stand.
Jälkkäriosastoakin tuli maisteltua. Erikoisin oli Berthan suolaisen makea possu-nautajälkiruoka, joka kuitenkin "lihaisuudestaan" huolimatta oli selkeä jälkiruoka. Sen söimme alkuillasta ja jatkoimme taas pääruoilla. Kun on aikuinen, voi syödä missä järjestyksessä haluaa.
Emon Tiramisu oli "Pohjolan paras misu", mutta koko tapahtuman parhaan annoksen tittelin taitaa viedä Ragun jälkkäri; lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä.
Siippa, joka usein suhtautuu isoihin tapahtumiin hieman kriittisesti, ne kun saattavat jättää jälkeensä kaaoksen ja roskavuoren, oli aivan ihastuksissaan. "Täällä kaikki toimii, hyvä fiilis, henkilökuntaa on riittävästi, roskiksia tarpeeksi, ihmiset käyttäytyvät... mennääs hakemaan lisää syötävää ja juotavaa! On niin hyvää!"
Taste of Helsingissä on tänään kaksi kattausta 11-15 ja 17-22, huomenna 11-16.
Yhteistyössä Taste of Helsingin kanssa.
We had three desserts; "meaty" pork beef dessert was a real dessert despite the ingredients. Emo's Tiramisu was marketed us as the best in the Nordic countries and it lived up to expectations. But the winner was Ragu's marinated fennel, liquorice mousse and lemon ice cream. A true perfection!
Husband usually isn't fond of big events, there is trash everywhere, too few personnel... But Taste of Helsinki he liked; everything works, people behave, everything is clean, there are enough trash cans and of course; food and beverages are great!
Taste of Helsinki is open today from 11am to 3 pm and from 5pm to 10 pm, tomorrow from 11am to 4 pm.
In collaboration with Taste of Helsinki