Herkutteluvinkit Kööpenhaminaan | Delish travel tips to Copenhagen

Kööpenhamina on herkuttelijan kaupunki. Päiväretki Kööpenhaminaan maaliskuun lopussa olikin varsinainen ruokamatka.


sandwish, copenhagen, kööpenhamina, smorrebrod
Jos emme juuri sillä hetkellä syöneet, ihailimme ravintoloiden sisutuksia, liha-, juusto- ja herkkukauppojen ikkunoita tai teimme tuliaisostoksia ruokakaupoista.

Besides eating, we admired restaurant interiors, shopped in grocery stores and window shopped on butchers, cheese mongers and delis.

breakfast, cafe copenhagen

coffee, cafe au lait, cafe copenhagen

hotel, cafe, copenhagen
 hotel, cafe, copenhagen


Olemme käyneet Kööpenhaminassa useasti Granolassa aamiaisella Vaerdamsvejllä. Samoilla omistajilla on myös hauska yhden huoneen hotelli Hotel Central lähikadulla. Hotellin alakerrassa on piskuinen kahvila, suuntasimme sinne tällä kertaa. Jo aamusta oli niin leutoa, että istuimme ulkona, rauhallisen pikkukadun varrella aamiaisella. Noin 12 euroa maksaneet maittavat aamiaisannokset tilasimme luukusta kurkkaavalta tarjoilijalta, joka kohta kiikuttikin pikku keittiöstä aamiaisemme.


We have had beakfast several times at Granola on Vaerdamsvej. This time we chose Hotel Central's cafe by the same owners nearby. Hotel has only one room and also the cafe is tiny. Mornig was pretty warm, so we sat outdoors for breakfast.

Hotel & cafe Central, Tullinsgade 1, Copenhagen


chocolate, suklaa, kööpenhamina, pirtelö

Matkan pääkohde oli ravintola Schønnemann, jossa nautimme smørrebrødeja . Lounaan jälkeen teki vielä jälkiruokaa mieli. Käydessämme tuliaisostoksilla brittiketju Hotel Chocolatin liikkeessä tilasimme suklaapirtelöt. Syntisillä pirtelöillä tietysti oli jokin tyylikäs nimi, jota en nyt saa päähäni.

Our main destination was smørrebrød -aka Danish sandwich- restaurant Schønnemann. After lulnch we headed to Hotel Chocolat for chocolate shakes (of course they were called by some fancy name instead of shakes, but cannot recall it now). Anyhow, they were super delicious.

champagne, hotel copenhagen




hotel copenhagen, hotelli kööpenhaminaKoska kyseessä oli Siipan 50-vuotisjuhla, halusin tarjota hänelle myös lasin samppanjaa. D'Angleterre-hotellin tyylikkäässä -ja kalliissa!- baarissa joimmekin lasilliset. Tunnelma oli ihanan ylellinen, harmittavasti laskun tuonut nuori tarjoilija sekoili maksun kanssa. Hän alkoi väitellä kanssani ja oli hyvin töykeä kun kysyin maksun mitätöintiä ja uudelleen maksamista. Ei ollut ihan viiden tähden hotellin palvelua, mutta en jaksanut jäädä inttämään hänen kanssaan.


As it was Husband's 50th birthday, I wanted to raise a Champagne glass with him. We sat down in D'Angleterre hotel's luxurious -and expensive- bar. Athmosphere and experince were otherwise plush, unfortuntely the young waitress messed up my payment methods. She told she hasn't heard my request (and not thought of asking which payment method to choose) and backtalked very unpolitely which really isn't a suitable way to handle any case in a five star hotel. Although it was a small matter her attitude left a slightly sour aftertaste.


food hall, copenhagen

meat, copenhagen, food hall

menu, foodhall copenhagen

foodhall, cold cuts, copenhagen

beer, teedawn, foodhall copenhagen

foodhall copenhagen, sign, quote
Mitä olisikaan Kööpehaminan-matka ilman vierailua Torvehaller-ruokahalleilla? Sinne suuntasimme lopuksi. Teimme seuraavaksi aamuksi aamiaisostoksia hallista ruoka-annoksia ja viinipulloja hakevien kööpenhaminalaisten lomassa, he kokoontuivat lämpimänä iltana ulkopöytien ääreen illalliselle. Torvehalleilta pääsikin ostosten jälkeen kätevästi lentokentälle suoraan metrolla.


Onko sinulla joitain lempiherkuttelupaikkoja Kööpenhaminassa?

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA


What would be a trip to Copenhagen without a visit to Torvehallerne? The food halls have plentifull of bakeries, cake shops, butcher shops, cheese mongers, restaurants... Locals gathered outdoors and fetched dishes and wine bottles to be enjoyed in the warm spring night. Halls are conviniently located by metro line that takes directly to airport so it can be saved as the last stop.


TorvehallerneKBH, Frederiksborggade 21, Copenhagen


Pieniä hetkiä | Those small moments

Saattaa vaikuttaa, että olen jatkuvasti lomalla, mutta tänä vuonna olen pitänyt arkena kaksi ylityövapaapäivää ja talvilomastakin vasta kaksi päivää. Tänään olen helatorstain vapaalla ja nappasin kolmannen talvilomapäivän huomiselle. Tänä iltana ja sunnuntainakin on erityisen kivaa ohjelmaa tiedossa; illallinen kivassa ravintolassa ja retki Hankoon. Niistä myöhemmin lisää.

´
basilika, orkidea, ruukkuruusu
Viherasetelmat

Parvekkeelle olen istuttanut jo kukkia ja yrttejä, mutta yöt taitavat olla kylmänaralle basilikalle edelleen liian koleita. Basilika onkin toimittanut sisällä viherkasvin virkaa samalla kun olen napsinut siitä lehtiä ruokaan. Puukiekot löytyivät syksyllä metsurien jäljiltä avohakkuupaikoilta maalta. Jotain iloa oli siitäkin, vaikka maisema matalaksi hakatussa metsässä onkin karu.


blogi, lifestyleblogi
Kommentointi

Keskimäärin blogien kommentointi on viime vuosina vähentynyt. Niitä kun luetaan mobiililaitteilta yhä enemmän ja varsinkin puhelimella kommentointi on vähän hankalampaa kuin näppiksellä kirjoitettuna. Omaan blogiini on kuitenkin viime aikoina kommentoitu ahkerammin. Joko aiheet ovat kiinnostaneet tai lukijat aktivoituneet. Suurkiitos joka tapauksessa. Vaikka välillä vastailen hitaasti, kommentointinne on minulle tärkeää ja ilahduttaa aina. 


kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu





kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu
kukka, kevät
narsissi, hemihyastintti, tulppaani

kevätkukat, kevät
Luonto herää kunnolla hyytävän talven ja lumisen kevään jälkeen

Ruoho kasvaa silmissä ja kukat puhkeavat loistoonsa. Kaikki näyttää -ihan kirjaimellisesti- toisenlaiselta. Ensimmäisen kukkivan kirsikkapuun kukinta sai minut täysin haltiotuneeksi  ja eilen huomasin jo ensimmäisten omenapuidenkin olevan nupullaan.

Torstain ja perjantain vapaapäivät

Ja vielä aurinkoinen ja lämmin sää vapaapäivänä!




Tuore leipä

Keskiviikkona kävin Tomi Björckin uuden Björck & Australia-kirjan julkistamistilaisuudessa. Mukaan sain kirjan lisäksi BW Restaurantsin uusimman tulokkaan, Kankurinkadun leipomoravintola Levainin herkullisen juureen leivotun leivän. Levain on ollut jo valmiiksi listallani, mutta nyt sinne täytyy mennä käymään ihan jo leivän takia.

Kirjassa on Tomin kotikeittiön ohjeita Australiasta, helppoja reseptejä sellaisella pikku twistillä, joka on aina mieleeni. Kirjan kuvat Sydneystä veivät Australian-matkamme muistoihin seitsemän vuoden taa. Sinne kun vielä pääsisi uudestaankin.

specksavers, silmälasit
Uudet lasit

Hankin uudet lasit -tai itseasiassa kahdet, kun löysin tarjouksesta silmälasit ja aurinkolasit yksien hinnalla. Mieluisimmat löytyivät kaiken lisäksi hyvin edullisesti. Kokeilin kaikkien hintakategorioiden laseja, mutta palasin aina näihin edullisiin. Pokat vahvuuksilla oleviin aurinkolaseihin löytyivät nekin heti ensimmäisten kolmen kokeilemani joukosta. Tällä kertaa ei edes tarvinnut käydä kuin yhdellä optikolla, joskus olen kierrellyt monellakin löytämättä mieleistäni. Näissä uusissa pokissa näen takautumia muutaman vuosikymmenen taa, ehkä kauemmaksikin. Kaiken mallisia laseja onkin tullut käytettyä kolmevuotiaasta asti.

Edelliset silmälasit ostin kolmisen vuotta sitten, mutta vähän yllätyksekseni näössä ei viime vuosina kovin suuria muutoksia ole tullut. Näen vieläkin lukea näillä kauko/hajataittolaseilla, mutta töissä ja kotonakin olen yleensä koko päivän ilman laseja, kauaskin kun näen ihan kohtuullisesti, miinusta on aika vähän. Ulkona, televisiota katsoessa ja tietysti autoa ajaessa tarvitsen laseja tarkkaan näkemiseen.

Kuva näyttää blurratulta ja filtteröidyltä, mutta olen itseasiassa päinvastoin vain terävöittänyt sitä. Suurella aukolla, peilin kautta otettuna kuva aina pehmenee hieman ja peilin kautta heijastuva voimakas takavalo vain lisäsi pehmeyttä. Tässä iässä pikku pehmeys tekee näköjään vain ihan hyvää kuvissa...


Huulilla lähipostissa ilmaisena tuotenäytteenä jaettu Dermosilin Slim lipstick balm Peony. Sikäli hauska sattuman, että olin hakemassa postista tilaamaani kosmetiikkalähetystä, jossa oli myös pari huulipunaa. Hyviä sävyjä nekin, mutta tämä keveän keväinen puna on tainnut kuitenkin kiilata käytetyimmäksi.


Hyvä hiuspäivä

Parin viikon takainen väri ja leikkaus tuntuvat edelleen raikkailta. Lyhyehkö polkka on kätevä malli, joka kestää vähän kasvamistakin. Juuretkin kampaajani värjää vähän tummemmaksi kun pituudet, juurikasvu ei erotu niin pahasti.


Mukavaa helatorstaita kaikille! Pidättekö vapaata vai oletteko kilpailukyvyn nimissä töissä?




The bests of those small moments of this week; a sunny and warm(ish) day off on Thursday and Friday, still good hairdays after hairdresser visit few weeks back, awakening of nature after super cold spring, good bread and new eye glasses.

Parveke kesäkunnossa & arvontatulokset | Urban balcony

Parveke kesäkunnossa -ehkä runsaslumisen kevään jälkeen aika rohkea ilmaisu? No minä olen ainakin ihan valmis kesään -parveke ei vielä ihan ole kesäisimmässä kukoistuksessaan. Menee joitain -toivottavasti lämpimiä- viikkoja, ennen kuin kasvit ovat kunnolla kasvaneet. Viime päivien lämpimät ilmat ovat kuitenkin kiihdyttäneet kukkien kasvua.






hyasintti, narsissi, tulppaani
Näillä kuitenkin aloitetaan. Parvekkeelle ilmestyy perinteisesti aina ensimmäisenä äidin puutarhaansa talveksi hautaama "yllätysruukku". Sipulikasviruukussa kasvaa milloin mitäkin. Tällä kertaa ainakin tulppaaneja ja hyasintti. Kuvat on otettu 48 h välein, kasvuvauhti on aika huima.


Meillä on aina minttua laatikollinen. Rakastan mintun makua, sen tuoksustakin tulee jo kesäinen fiilis. Nyt laatikossa on vain kaksi ruokakaupasta ostettua mintturuukkua istutettuna, mutta jo parissa viikossa minttu leviää ja röyhähtää reippaaseen kasvuun.

Toiseen yrttilaatikkoon olen istuttanut vasta rosmariinin, timjamin sekä vesikrassia. Basilika on varmaan liian herkkä vielä kestämään kylmiä öitä.


parvekekasvi, kesäkukka
Kukkia olen ajatel
lut lisätä hiljalleen, laatikoissa on vielä tilaa ja erilaiset ruukutkin odottavat kasveja. Joitain siemenistä kasvatettuja taimia odottelee vielä sisällä, lisäksi taidan napata yrttejä ja kukkia ihan ruokakauppareissulta mukaan. Loppukesästä meillä on yleensä ollutkin koko taloyhtiön rehevin parvekepuutarha.


parveke, teekuppi
Lintujen uima-altaatkin on asennettu parvekkeen kulmiin. Talitintit ja varpuset käyvät kylpemässä niissä. Kevään ensi kylvyt onkin jo otettu.


kesäkukka, parvekekukka
Joo - ja on meillä tuollaiset komeat puuvartiset tähtisilmätkin. Kehotin miestä hankkimaan läheisestä rautakaupasta soraa ja ison multasäkin. Hän soitti kuitenkin Plantagenista ja kyseli mitä oikein piti ostaakaan. Muistelin nähneeni Platagenin mainoksen samana aamuna tarjoustähtisilmistä. "Jos kerran olet siellä, ostatko samalla pari neljän euron tähtisilmää, ne ovat nyt tarjouksessa siellä". Hän etsiskeli niitä puhelumme aikana, kuvailin kukkien muistuttavan vähän päivänkakkaraa, valkoiset terälehdet ja tummansininen keskusta. Niin kukat löytyivätkin. "Ota samantien neljä". Häneltä jäi ilmeisesti kuulematta "neljä euroa", koska parvekkeen pöydällä pönötti neljä isoa puuvartista tähtisilmää normaalikokoisten taimien sijaan. Eihän neljä sen kokoista kasvia edes mahdu pikkuruiselle parvekkeellemme. Yksi menikin sitten anopille ja toinen äidilleni äitienpäivänä. Hintakin taisi olla jotain ihan muuta kuin 4€/kpl. Sopivan kokoisia ruukkujakaan ei meiltä löytynyt, joten nekin piti hankkia... Sellaiset tarjouskukat tällä kertaa. Mutta kauniithan ne ovat!

Joko teillä on puutarhahommat tai parvekkeen varustelu hyvässä vauhdissa?


Ja sitten siihen arvontavoittoon. Kiitos kaikille osallistujille. Soda Stream Spirit-laitteen voittajaksi arvottiin Teija Hämäläinen, onneksi olkoon. Voittajalle on ilmoitettu.


Flowers on our tiny urban balcony.

Ihana kesäinen päivä Helsingissä | A summer day in Helsinki

Olipa ihana päivä eilen! Se kevät -tai suorastaan kesä- jota lumipyryissä ollaan kiihkeästi kaivattu, alkoi aivan yht'äkkiä. Aurinko helli lämmöllään, terassit olivat viimeistä sijaa myöten täynnä, ihmiset tungeksivat Ravintolapäivässä, Kaivopuistossa hevosia katsomassa, rantareitit täyttyivät ulkoilijoista... Kaikki halusivat saada osansa ensimmäisistä kesäisistä keleistä.


hanami, sakura, kirsikkapuu

jalopuu, kevät

narsissi, tulppaani

oranssi, vintageauto

kevätkukat

kevät, kukkakauppa, kevätkukat

kallion kirkko, fabianinkatu, helsinki

 Kukat tuntuvat parissa päivässä ilmestyneen kuin tyhjästä. Kirsikkapuut, joissa ei alkuviikosta näyttänyt olevan nuppujakaan, ovat jo täydessä kukassa, puistoissa tulppaanit, narsissit ja helmihyasintit ovat väriloistossaan.

ravintolapäivä, helsinki, muffinssi, hortensia


ravintolapäivä, helsinki, rocky road
 Siipan siskon tytär kavereineen piti Kids cafe-kahvilaa Pikku Roballa. Kauppa kävi kivasti, osa tuotoista meni Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle ja Unicefille. Me Siipan kanssa tietysti tuimme yrittäjän alkuja.


hevonen, kaivopuisto

hevonen, kaivopuisto

hevonen, kaivopuisto, ravuri, ravilähtö

hevonen, kaivopuisto, ravuri, ravilähtö
 Pikku Robalta suunnattiin Kaivopuistoon. Vanhan ravitallillakin työskennelleen heppatytön piti tietysti nähdä Hevoset Kaivarissa-tapahtuman Cityravit. Kaivopuistoon oli rakennettu 150 m ravirata, jossa ajettiin kahden hevosen sprinttilähtöjä paikaltaan lähtien. Hauska idea!


kuohuviini, villa anna, kaivopuisto

itämeri, sightseeing, helsinki
Joimme kuohuviinit Mattolaiturilla ja istuskelimme toista tuntia rantatuoleissa auringon lämmöstä nauttien. Onneksi olimme laittaneet aurinkosuojaa, aika moni muu oli käräyttänyt itsensä aurinkoa ahnehtiessaan.

Ihan näin kesäisenä ei taida jatkua, mutta eiköhän se lumisade ole tältä keväältä ohi. Nautitaan siis vähän viileämmistäkin aurinkopäivistä!

Winter turned to summer almost unexpectedly. It still did snow last week -yesterday was a beautiful summer day.


Kulhomunakas | Omelette in bowl

Munaruoat ovat trendikkäitä, kulhoruoatkin jatkavat voittokulkuaan. Mitä syntyy kun nämä kaksi muotiruokaa yhdistetään? Tietenkin kulhomunakas! Pannulla paistetut leipäkuutiot saavat seurakseen raakamakkaraa, kananmunaa ja tomaatteja.

Egg is very trendy ingredient now, at least here in Finland. Also bowl foods are still in fashion. Why not to combine them as an omelette in bowl.


munakas, munaruoka

munakas, munaruoka, kulhoruoka

munakas, munaruoka

Kulhomunakas

2 valkosipulinkynttä
200 g raakamakkaraa
2 paksua viipaletta maalaisleipää
3 rkl oliiviöljyä
5 kananmunaa
suolaa, mustapippuria myllystä
12 pisaratomaattia puolitettuna
(paellamaustetta)


Tarjoiluun
hienonnettuja yrttejä



Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi raakamakkara. Paista valkosipulia ja makkaraa pannulla muutama minuutti kunnes makkara on kypsää. Ota pois pannulta.

Kuutioi leipä. Lisää pannulle öljy ja paista leipäpalat rapeik­si. Laita palat sivuun.

Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla (sekä paellamausteella). Paista munat sekoitellen niitä samalla kokkelia muistuttavaksi seokseksi. Lisää pannulle makkarat ja leivät. Tarjoile kulhosta, viimeistele pisaratomaateilla tuoreilla yrteillä.

Paellamauste on espanjalaista maustesekoitusta, joka sisältää yleensä ainakin sahramia ja valkosipulia, maun lisäksi se antaa kaunista väriä munakkaaseen.

LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA



Omelette in bowl

2 garlic cloves
200 g raw sausages
2 thick slices of rustic bread
3 tablespoons of olive oil
5 eggs
Salt, black pepper from the mill
12 small tomatoes halved
(Paella spice mix)


For serving
Chopped herbs



Peel and sliced garlic. Slice raw sausages. Bake the garlic and sausage in the pan for a few minutes until the sausage is done.Take sausages and garlic out of the pan.

Dice bread. Add the oil to the pan and bake the bread cubes. Take bread cubes off the pan.

Beat the eggs. Season with salt and pepper (and paella spice mix). Fry the eggs whiskig them gently. Add sausages and bread to the pan. Serve in a the bowl, finish with tomatoes and fresh herbs.

Paella spice is a Spanish spice blend, which usually contains saffron and garlic. In addition to flavour, it gives beautiful color to the omelette.


Sesonkiherkku horsmanversot | Edible wild greens; fireweed

Villivihanneskauteni lähti tänä vuonna hieman tahmeasti käyntiin. Kööpenhaminassa loukkaamani nilkka oli sen verran huonona viikkoja, etten viitsinyt nilkuttaa lähikalliolle liukastelemaan. Eipä siellä toisaalta olisi huhtikuun hyytävässä säässä vielä paljoa poimittavaa ollutkaan. Villivihannekset saivat siis odottaa. Kun viimein toukokuun puolella lähdin ensimmäisen kerran "hortoilemaan", olivat horsmanversot ensimmäisenä listallani ja niitä löytyikin runsaasti.

horsma, maitohorsma, villivihannes

Horsmanversoja kannattaa etsiä kallioiden kupeesta, jossa ne ensimmäisenä nousevat esiin. Nyt niitä näkyy nousseen kyllä jo vähemmänkin suojaisille paikoille.

Nuoret hosmanversot ovat meheviä ja maukkaita, maultaan ne muistuttavat parsaa. Versot ja varret ovat syötäviä. Myöhemmin horsman kukkiessa käytän kukkia salaattien, aamiaisten ja jälkiruokien koristeena. Niistä voi tehdä myös hilloa ja juomaa, joita en vielä ole kokeillut.

Nämä horsmanversot paistoin pannulla samalla tavalla kuin parsat pari viikkoa sitten.

Kuten aiemminkin olen todennut, villivihanneksia voi huoletta poimia kaupungissakin, kun ei aivan keskustassa, autoteiden varresta tai koirien ulkoilupolkujen varrelta poimi.


Fireweed is a very common weed, but did you know it's edible? Young fireweed sprouts can be served like aspargus. I cooked them in pan last week with this aspargus recipe. Pink fireweed flowers later in the summer are also edible, I have garnished my overnight oats, salads and desserts with them.


SodaStream Spirit + arvonta

Yhteistyö SodaStream

Sain Sodastream Spirit- laitteen testiin, sitä onkin käytetty nyt päivittäin. Koitan juoda reilusti päivittäin, vähäinen vedenjuonti näkyy mielestäni heti ulkonäössä, ruoansulatuksessa ja jaksamisessakin. Kraanaveden lisäksi kuluu vichyä, jota meillä on miltei aina ollutkin kotona. Nyt säästymme pullojen kaupasta raahaamisesta ja tyhjien pullojen palauttelulta.

Kuplavesi, hiilihapotettu vesi

Kuplavesi, hiilihapotettu vesi



Kuplavesi, hiilihapotettu vesi

Hiilihapotettu vesi


SodaStream Spiritiä hyvin helppo käyttää. Pullo täytetään merkkiviivaan saakka täyteen kylmää vettä, kuplat juomaan saa nappia painamalla ja niiden määrää voi itse säätää. Muotoilun Red dot design award 2017-kilpailun voittanut laite toimii ilman sähköä.


Laitteen mukana tulee  uudelleenkäytettävä 1 litran juomapullo sekä hiilidioksidipullo. Yhdestä hiilidioksipullosta valmistuu noin 60 litraa valmista juomaa, hiilidioksidipulloja myyvät  mm. suurimmat päivittäistavaraliikkeet, vaihtopullo  maksaa 9-10 euroa + pantti/tyhjä hiilidioksidipullo. Litrahinnaksi muodostuu siis n. 0,17€.

SodaStream-makuja on yli 40 erilaista, mutta itse pidän soodavedestä sellaisenaan. Onhan meillä maailman paras kraanavesi, johon kuplat antavat kivaa lisäpotkua. Juomaa voi myös maustaa marjoilla, yrteillä ja hedelmillä.

Saan myös arpoa yhden SodaStream Spirit-laitteen lukijoiden kesken.
Osallistu kertomalla miten maustaisit hiilihapotetun veden; onko suosikkisi joku valmiista makuseoksista vaiko minttu, lime tai joku muu vai joisitko aina sellaisenaan? Lumo Lifestyleä myös Facebookissa seuraavat pääsevät kahdella arvalla mukaan, yksi muille kommentoijille. Kerrothan oletko yhdellä vai kahdella mukana. Jätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvontaan osallistuvat sunnuntaihin 21.5.2017 klo 20 asti jätetyt vastaukset.

SodaStream Spirit draw for my Finnish readers.

Hummussalaatti | Hummus salad


Pidän värikkäistä ruoista, erilaisten tekstuurien ja makujen yhdistämisestä. Usein parhaat yhdistelmät syntyvät vähän vahingossa, kun kokoan samalle lautaselle kaikenlaista mitä kotoa sattuu löytymään.

I love colorful plates, combining different textures and flavours. Many times I discobver teh best combinations just by mixing ingredients I happen to have at home.


hummus, salaatti, kasvisruoka





hummus, salaatti, kasvisruokaTähän annokseen tein valkopapuhummusta. Pidän suurista valkopavuista hummuksessa enemmän kuin kikherneistä, niitä meillä onkin oikeastaan aina kaapissa.

Hummuksen seuraksi päätyi paahdettuja porkkanoita, tomaatteja ja kurpitsansiemeniä, granaattiomenan siemeniä, pensasmustikoita sekä buffalomozzarellaa ja hummusmausteseosta, jota ostin Kööpenhaminan Torvehalleilta.

Yksinkertaista, värikästä ja herkullista! (Tosin samainen annos oli yhdessä aiemmassa postauksessa kuvituksena ja eräs lukija piti annoksen ulkonäköä luoltaantyöntävänä. Kauneus on aina katsojan silmässä.)

Viinisuositus Jussi by Botter-zinfandel*


*pressinäyte


LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA



Base of this dish was hummus of white giant beans. I like them more than chikpeas. We always have few cans at home.

Hummus I combined with roasted carrots, tomatoes and pumpkin seeds, pomegranate seeds, blueberries and bufalo mozzarella and hummus spice mixture I bought from Torvehaller in Copenhagen.

Simple, colorful and tasty!



Uunimunat makkaran kera | Oven baked eggs with sausages

Uunimunista kirjoitelin jokin aika sitten, ne käyvät brunssin lisäksi hyvin myös arki-illalliselle. Muna on muutenkin käytännöllinen; se on maittava, muuntautuva ja muodikaskin. Onhan munasta ilmestynyt juuri kirja ja munaruokiin keskittynyt ravintolakin on avattu Helsingissä. Kumpaankaan en tosin ole -vielä- tutustunut.

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

Uunimunat makkaran kera kahdelle


15 g voita uunivuokien voiteluun
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(20 g pecorinoa, hienoksi raastettua
vastajauhettua mustapippuria

kaksi kuutioitua tomaattia


Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen. Voitele kaksi syvää pikkuvuokaa. Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle pecorinoa). Mausta  pippurilla. Pecorino ja kylmäsavulohi ovat suolaisia, joten munat eivät kaipaa suolaa.


Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Nostele tomaattikuutiot munien päälle. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.

Munien lisäksi voi tarjota paahdettua leipää, jolla on ihana kaapia viimeisetkin munan rippeen kulhon pohjalta sekä makkaraa.

LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA


I posted about eggs baked in oven a while ago. Eggs are so versatile, but this is one my favorites, so I had to make them again, this time without salmon as we had sausages with eggs.


Baked eggs with cold smoked salmon

Serves 2

20 g butter for greasing
4 large eggs
4 tablespoons cream
(20g  Pecorino, finely grated)
freshly ground black pepper

two cubed tomatoes


Preheat the oven to 180°C

 Butter two deep ramekins. Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Pecorino).

Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Lift tomato cubes on top of eggs. Set a ramekin on a warmed plate.